ELEKTROMAGNETNA TERAPIJA

Kako deluje?

Elektromagnetna terapija je neinvazivna oblika fizioterapije, pri kateri se uporablja elektromagnetna energija, za stimulacijo obnove tkiv. Magnetna terapija omogoča prijetno in popolnoma nebolečo terapijo.

Elektromagnetna pulzirajoča terapija ustvarja magnetno polje podobno Zemljinemu in je zato uporabna za medicinske namene že vrsto let. Elektromagnetna pulzirajoča terapija električni tok skozi tuljave spreminja v magnetno polje nizkih frekvenc, ki prodrejo v vsako celico telesa. To magnetno polje ustvarja pravilni potencial na celično membrano, ki je tako bolja dovzetna za vodo, kisik in hranilne snovi. To pa po izsledkih raziskav lajša bolečine, pospeši okrevanje in poveča gibljivost.

Vsaka celica v telesu polovico energije porabi za ohranjanje napetosti celične membrane, s čimer omogoča pretok ionov v celico. S starostjo membrana izgublja napetost in naposled pride do apoptoze – programirane smrti celice. Magnetoterapija torej ohranja napetost celične membrane, zaradi česar celicam ostane dovolj energije za opravljanje drugih procesov.

Magnetoterapija torej učinkovito deluje preko magnetnega polja, ki celice v telesu dodatno oskrbi s kisikom, kar pospeši in izboljša celično presnovo in poveča zmanjšano napetost celične membrane. Tašna membrana je namreč bolj prepustna za kisik, hranilne snovi in vodo.

Komu je namenjena?

Elektromagnetna terapija se uporablja za:

  • blažitev bolečin po poškodbah in operacijah
  • lajšanje težav s sklepi
  • hitrejše celjenje kosti in ran
  • hitrejšo odpravo poškodb pri športnih psih
  • krepitev imunskega sistema
  • hitrejše celjeneje ran
  • lajšanje raznih degenerativnih bolezni
  • izboljšanje živčnega sistema

Bolezni mišično-kostnega aparata

Bolezni mišično-kostnega aparata so najpogostejše področje zdravljenja z magnetno terapijo. Bistveno pomaga pri vseh poškodbah, od nežnega zvina do kompliciranih zlomov, v nekaterih primerih celo neverjetno zmanjša čas celjenja. Uspešnost se je pokazala tudi po ortopedskih posegih, saj skrajša proces in čas celjenja kostnine.

Na osnovi številnih znanstvenih raziskav, je dokazano, da z zdravljenjem z magnetom dosežemo terapevtske učinke na telo, kot so:

protibolečinski efekt (po poškodbah, operacijah),

regenerativni učinek na celjenje ran,

krepitev imunskega sistema,

razstrupljanje telesa in pospeševanje metabolizma,

pospeševanje rasti in zgradbe kostnega tkiva,

proti-vnetni – zmanjša otekanje,

lajšanje degenerativnih bolezni

izboljšanje živčnega sistema

Stopite v stik z nami!